Bạn đang xem bài viết ✅ Tiếng Anh 12 Unit 2: Lesson 3 Soạn Anh 12 i-Learn Smart World trang 23, 24, 25 ✅ tại website Wikihoc.com có thể kéo xuống dưới để đọc từng phần hoặc nhấn nhanh vào phần mục lục để truy cập thông tin bạn cần nhanh chóng nhất nhé.

Giải bài tập SGK Tiếng Anh 12 Unit 2 Lesson 3 giúp các em học sinh trả lời các câu hỏi tiếng Anh trang 23, 24, 25 để chuẩn bị bài Out into the World trước khi đến lớp.

Soạn Lesson 3 Unit 2 lớp 12 được biên soạn bám sát theo chương trình SGK i-Learn Smart World 12. Qua đó giúp học sinh nhanh chóng nắm vững được kiến thức để học tốt tiếng Anh 12. Đồng thời giúp thầy cô tham khảo để soạn giáo án Tiếng Anh 12 theo chương trình mới. Vậy sau đây là nội dung chi tiết bài soạn Unit 2 Lớp 12: Lesson 3 trang 23, 24, 25 i-Learn Smart World, mời các bạn cùng theo dõi.

Let’s Talk!

Look at the pictures. Would you like to take an overnight trip on a boat? What things could you see and do?

Gợi ý đáp án

Wow. If I have a chance, I will take an overnight trip on a boat in Ha Long Bay.

At night, I could have a barbecue on the cabin. It was amazing. Also, we could sing and dance with some new foreign friends. Do you imagine when I swim with a light on my head underneath the black sky? I was sure it was an unprecedented experience. Besides, i could go squid fishing at night, watch stars and listen to the waves with my darling.

Listening

a. Listen to a boy talking about an interesting trip he went on. Do you think the speaker would want to goon the trip again?

(Hãy nghe một cậu bé kể về chuyến đi thú vị mà cậu ấy đã trải qua. Bạn có nghĩ người nói sẽ muốn đitrong chuyến đi nữa?)

Yes/No

b. Now, listen and number the sentences in the order you hear them.

(Bây giờ, hãy nghe và đánh số các câu theo thứ tự bạn nghe được.)

A. I was so excited to go because it was my first time spending a night on a boat.

B. It was a wonderful experience that I’ll never forget.

C. It felt so relaxing being on the calm, peaceful sea.

D. I wasn’t happy at all, but in the end, we all laughed about it.

E. We had a delicious meal on the top level of the boat.

c. In pairs: Which part of the trip do you think was the most interesting? Why?

(Theo cặp: Bạn nghĩ phần nào của chuyến đi là thú vị nhất? Tại sao?)

Gợi ý đáp án

Tham khảo thêm:   Phiếu bài tập Toán 7 Kết nối tri thức với cuộc sống Bài tập cuối tuần Toán 7 (Có đáp án)

A: Which part of the trip do you think was the most interesting? Why?

B: For me, sleeping on a boat all night is a life time experience. Lying on the cabin and listening the waves relax me. Also, I can watch the stars on the sky with some lovely friends. I can’t imagine how it’s wonderful. Besides, the sound of fish, birds on the sea refresh my mind. Wow, it’s surely an unforgettable moment.

Reading

a. Read the story about an interesting trip. What did the writer think about her trip?

(Đọc câu chuyện về một chuyến đi thú vị. Nhà văn nghĩ gì về chuyến đi của cô ấy?)

Gợi ý đáp án

3. It was amazing.

Thông tin: It was a wonderful experience, and I would definitely like to visit the mountain again.

b. Match the bold words in the text with their definitions.

(Nối những từ in đậm trong văn bản với định nghĩa của chúng.)

1. ___________: very happy

2. ___________: very funny

3. ___________: went or moved quickly

4. ___________: in any way, to any degree

5. ___________: very scared

Gợi ý đáp án

1. overjoyed: very happy

2. hilarious: very funny

3. flew: went or moved quickly

4. at all: in any way, to any degree

5. terrified: very scared

c. Now, read and choose the correct answers.

(Bây giờ hãy đọc và chọn câu trả lời đúng.)

Gợi ý đáp án

1. D. really big

Thông tin: The mountain didn’t look so big from far away, but when we got nearer, I could see it was actually huge.

2. C. The monkeys were scared.

Thông tin: There were monkeys everywhere, and they weren’t scared of people at all.

3. A. went down the slide fast

Thông tin: To get down the mountain, we had to take a really long slide, like at an amusement park. I sat with Eddie on a small cart, and we flew down the slide to the bottom.

4. C. an opportunity to do something

Thông tin: Anyway, I thought it was awesome and really wanted another turn.

5. B. She wanted to go on it.

Thông tin: Next time, however, I’d like to take the cable car or go on a day that is a bit cooler.

d. Listen and read.

(Nghe và đọc.)

e. In pairs: Why would you walk up a mountain? What interesting things could you see on the trip?

(Theo cặp: Tại sao bạn lại đi bộ lên núi? Bạn có thể thấy điều thú vị gì trong chuyến đi?)

Gợi ý đáp án

Because walking is so simple and healthy. Hiking can be so many things. Going on a hike can be challenging and exhausting. It can also be easy and fun. Some people love to hike because they love to spend time in nature. Others are after the adrenaline rush and physical challenge of a high ridge.

Tham khảo thêm:   Bài tập cuối tuần lớp 4 môn Toán Chân trời sáng tạo - Tuần 27 Phiếu bài tập cuối tuần lớp 4

Writing

a. Read about making narratives sound more interesting, then read the story again and underline the adjectives. How many adjectives are there in the story? How many of these are strong adjectives?

(Đọc về cách làm cho câu chuyện trở nên thú vị hơn, sau đó đọc lại câu chuyện và gạch dưới các tính từ. Trong câu chuyện có bao nhiêu tính từ? Có bao nhiêu trong số này là tính từ mạnh?)

Gợi ý đáp án

When we got there, I was overjoyed to see there was a cable car.

Even though we were exhausted by the time we got to the top, it felt great being outside in the fresh air.

We spent some time at the beautiful temple on the top of the mountain, and the view of the landscape below us was spectacular.

It was hilarious.

Eddie was terrified and screamed so loudly that my dad thought he hurt himself.

Anyway, I thought it was awesome and really wanted another turn.

It was a wonderful experience, and I would definitely like to visit the mountain again.

b. Read the sentences and replace the underlined words with synonyms to make them sound more interesting,

(Đọc các câu và thay thế những từ được gạch chân bằng từ đồng nghĩa để chúng nghe hay hơn,)

Gợi ý đáp án

1. It was snowing, and I didn’t have a jacket or a hat. I was freezing.

2. We sat down for the huge dinner, and that’s when I realized I wasn’t starving.

3. I looked out of my tent, and there was a huge elephant standing just a few meters away.

4. One of my favorite things about traveling is trying excellent local food.

5. We opened the cardboard box carefully, and sleeping inside was a tiny puppy.

6. Billy thought it was hilarious when I got stuck in the rain, but I didn’t find it hilarious.

Speaking

a. In pairs: Ask and answer about a trip you took. Where did you go? When did you go? Who did you go with? What was the weather like? How did you feel before the trip?

Gợi ý đáp án

– Tell me about a trip you took.

I went to Da Lat.

– Oh. When did you go?

I went two years ago.

– Who did you go with?

I visited with my parents.

– What was the weather like?

It sunny and warm in the morning and cold in the evening.

– How did you feel before the trip?

I felt overjoyed when my dad told me we would went to Da Lat. My mom bought me some new dresses for the trip. I prepared a lot and was agitated.

b. Complete the table to make an outline for your narrative.

(Hoàn thành bảng để lập dàn ý cho câu chuyện của bạn.)

Useful language

a. Look at the phrases below and read the story on page 23 again. Which phrases are used and which aren’t? Write a paragraph number (1-5) or an X in the blanks.

Tham khảo thêm:   Câu hỏi trắc nghiệm Địa lý lớp 12: Phần địa lý tự nhiên Trắc nghiệm Địa 12

(Nhìn vào các cụm từ dưới đây và đọc lại câu chuyện ở trang 23. Cụm từ nào được sử dụng và cụm từ nào không? Viết số đoạn văn (1-5) hoặc dấu X vào chỗ trống.)

b. Write the useful phrases above in the blanks below to show their correct purposes.

(Viết các cụm từ hữu ích ở trên vào chỗ trống bên dưới để thể hiện mục đích chính xác của chúng.)

1. __________/ __________: talk about the fact(s), the reality

2. __________/ __________: move to a new part of a story

3. __________/ __________: another way to say “though”

Let’s Write!

Now, write a narrative about an interesting trip you took. Use the Writing Skill box, the reading model, and your speaking notes to help you. Write 180-200 words.

(Bây giờ, hãy viết một bài tường thuật về một chuyến đi thú vị mà bạn đã tham gia. Sử dụng hộp Kỹ năng Viết, mẫu bài đọc và ghi chú nói của bạn để giúp bạn. Viết 180-200 từ.)

Gợi ý đáp án

I took to Da Lat city last summer with my best friends.

To begin with, we had to do some preparation for this trip. First, my friends and I read several travel blogs to pick the suitable destination. After checking the weather forecast, we finally decided to go for Da Lat – a city located on the Central Highlands of Vietnam. Because we did not contact any travel agencies, a detailed itinerary had to be planned carefully. One of my friends even suggested buying travel insurance for the sake of our safety. Having successfully booked the flight tickets in advance, I did the packing immediately. The plane took off at 8a.m if my memory serves me right.

In the beginning, we took some photos together by the town signs as soon as we reached Da Lat city. We befriended many local people along the trip and then also bought souvenirs for our family members. Next, the four of us sampled the delicious local cuisine at the night market while having a chinwag, you know, we even discussed some travel plans in the near future. After coming back from that trip, I posted plenty of awesome photos on Facebook and Instagram, which received a lot of comments.

Finally, I didn’t forget to write a review of all the restaurants we visited and posted it on a well-known travel blog to share our group’s travelling experience. That was such an enjoyable trip that I would never forget.

Cảm ơn bạn đã theo dõi bài viết Tiếng Anh 12 Unit 2: Lesson 3 Soạn Anh 12 i-Learn Smart World trang 23, 24, 25 của Wikihoc.com nếu thấy bài viết này hữu ích đừng quên để lại bình luận và đánh giá giới thiệu website với mọi người nhé. Chân thành cảm ơn.

 

About The Author

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *