Bạn đang xem bài viết ✅ Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh 8 Right on năm 2023 – 2024 Đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 8 Right on (Có đáp án, file nghe) ✅ tại website Wikihoc.com có thể kéo xuống dưới để đọc từng phần hoặc nhấn nhanh vào phần mục lục để truy cập thông tin bạn cần nhanh chóng nhất nhé.

Đề thi cuối kì 1 tiếng Anh 8 Right on năm 2023 – 2024 bao gồm đề kiểm tra có đáp án chi tiết kèm theo File nghe.

Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 1 Right on được biên soạn với cấu trúc đề rất đa dạng, bám sát nội dung chương trình học trong sách giáo khoa. Hi vọng đây sẽ là tài liệu hữu ích cho quý thầy cô và các em ôn tập và củng cố kiến thức, chuẩn bị sẵn sàng cho kì thi cuối học kì 1 lớp 8 sắp tới. Vậy sau đây là nội dung chi tiết đề thi học kì 1 Tiếng Anh 8 Right on năm 2023 – 2024, mời các bạn cùng theo dõi tại đây.

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh 8

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. manner B. tsunami C. factor D. black

2. A. melt B. illegal C. collect D. level

3. A. state B. skyscraper C. place D. village

B. Choose the word that differs from the other three in the position of the main stress in each of the following questions.

4. A. lemur B. turtle C. macaw D. monkey

C. Choose the word whose primary stress is placed on the second syllable.

5. A. happen B. lava C. erupt D. injure

II. USE OF ENGLISH

Choose the best option (A, B, C or D) to complete each of the following questions.

6. I have to go to school early to avoid ________.

A. tall buildings
B. little traffic
C. clean air
D. heavy traffic

7. If you want to become a zookeeper, you have to be _______ because you look after animals.

A. caring
B. brave
C. creative
D. safe

8. I don’t like city life because it’s ________.

A. exciting
B. stressful
C. healthy
D. convenient

9. ________ is causing the Earth to become warmer.

A. Illegal hunting
B. Climate change
C. Habitat loss
D. Water pollution

10. ________ fell down the road during the landslide.

A. Lava
B. Wind
C. Rocks
D. Rain

11. I’ll call you tonight as soon as I _______ my homework.

A. finish
B. am finishing
C. will finish
D. am going to finish

12. My sister avoids ________ too much sugar.

A. to eat
B. eat
C. eats
D. eating

13. We _________ Paris last year. Unluckily, there _________ a flood near our hotel.

A. have visited / is
B. were visiting / was
C. visited / was
D. visit / is

14. My sister is _____ teacher at _____ village school. _____ school is small but beautiful.

A. the / Ø / A
B. a / a / The
C. a / the / A
D. Ø / the / The

15. Luckily, she __________ near the car when the accident happened.

A. didn’t stand
B. didn’t stood
C. not standing
D. wasn’t standing

16. She _________ her grandparents next week.

A. is visiting
B. visit
C. visits
D. visiting

17. Jack is very funny. He often makes me ________.

Tham khảo thêm:   Mẫu số 02/NĐAT: Tờ khai thuế nhà, đất (áp dụng cho hộ gia đình, cá nhân) Mẫu khai thuế liên quan đến sử dụng đất đai

A. laugh
B. laughing
C. to laugh
D. laughs

III. WORD FORMATION

Write the correct form of the words in brackets.

18. Clean air makes me feel _____________. (RELAX)

19. Zoos play an important role in providing ____________ for endangered animals. (SAFE)

20. Tom was terrified when he heard the ________________. (EXPLODE)

IV. ERROR RECOGNITION

Find the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21. The best (A) thing about Vietnam is (B) the friendly (C) of its (D)

22. The villagers are (A)worry (B) about their (C) life after (D) the earthquake.

V. READING

Read the website article. Write T (True), F (False) or NG (Not Given) if the information is not in the text.

The Year Without Summer

The Mount Tambora eruption of 1815 was responsible for a large number of deaths in Indonesia in that year. It was also responsible for deaths in Europe in the next two years, and some people think that it also led to the invention of the bicycle and the writing of a story that is still read today.

The link between these events is climate change. The eruption threw an enormous amount of dust into the atmosphere, and that dust travelled around the world in the next year. As a result, the sun did not appear in Europe or America in the summer of 1816, and it rained a lot. This caused crops and animals to die in the fields, so many people died because farms produced less food than usual.

One type of food in short supply was oats for horses, so many horses died. At that time, people used horses to travel long distances. Without horses, people looked for another method of transport, and in 1817, Karl Drais invented the bicycle.

What about the famous story? A woman called Mary Shelley went on holiday with some friends to Switzerland, but the weather was terrible, so they stayed in their house and told horror stories. Mary’s story was the best, and it became the novel Frankenstein.

23. Dust from Mount Tambora hid the sun in Europe in 1816.

24. Farmers could not grow any food crops in Europe for two years.

25. People couldn’t ride horses because the roads were too wet.

26. Karl Drais’ invention was very popular.

27. Mary Shelley had the idea for Frankenstein in Switzerland.

B. Read part of a website article. Choose the best word or phrase, A, B, C or D, for each numbered space.

The Amur River is the tenth longest river in the world, and it forms the border between eastern China and north-eastern Russia. A big cat called the Amur leopard lives in this region. It is one of the rarest big cats in the world, with only 100 animals outside of (28) _________. The population does not seem to be going down further at the moment, but this type of leopard will not be with us much longer unless we take care.

Why is the Amur leopard (29) _________? There are several reasons. Firstly, it only lives in cool forests, and these are (30) _________. One cause is climate change and another is building work, especially the building of new roads. Secondly, there are fewer animals like deer for the leopards to eat because their (31) _________ are also getting smaller.

However, there is hope for the Amur leopard. Because it lives in an area away from centres of population, people do not (32) _________ it very often for its beautiful spotted coat. In fact, parts of its home area are protected by the governments of Russia and China.

Tham khảo thêm:   Soạn bài Giới thiệu, đánh giá về một tác phẩm thơ - Cánh diều 10 Ngữ văn lớp 10 trang 85 sách Cánh diều tập 2

28.

A. forests

B. towns

C. this area

D. zoos

29.

A. dangerous

B. a danger

C. endangered

D. endanger

30.

A. melting

B. disappearing

C. damaged

D. harmed

31.

A. habit

B. habits

C. habitats

D. habitat

32.

A. hunt

B. catch

C. hurt

D. trade

VI. LISTENING

A. Listen to a conversation between two friends. Choose the best answer, A, B, C or D, for each question.

Bài nghe:

33. What did the boy plan to do at the weekend before he met the girl?

A. Go to a football match.
B. Play football.
C. Go to the zoo.
D. Do homework.

34. The boy didn’t want to go to the zoo because

A. he’s afraid of wild animals.
B. he doesn’t like wild animals.
C. he doesn’t like zoos.
D. he hasn’t got enough money.

35. Why does the girl think zoos are a good idea?

A. People can see animals from all around the world.
B. People can learn about endangered animals.
C. Zookeepers take care of the animals very well.
D. Some animals don’t have anywhere safe to live anymore.

36. In the end, the boy and girl agree that

A. all zoos are good.
B. zoo animals should have a lot of space.
C. zoos are not good places, but we need them.
D. zoos should only have endangered animals.

37. What does the boy say at the end of the conversation?

A. He will go to the zoo with the girl and her parents.
B. He probably won’t go to the zoo.
C. He’ll think about it on Saturday.
D. He’ll decide after he gets his homework for the weekend.

B. You will hear a tour guide on a sightseeing bus. Complete the summary. Write ONE WORD AND / OR A NUMBER in each numbered space.

Bài nghe:

The Big Red Sightseeing Bus

Get on and get off at any stop!

38.

Stop 1:

The _________ Museum

39.

Stop 2:

The National _________ Gallery

40.

Stop 3:

The_________ Street Mall and restaurants

41.

Stop 4:

_________ Park

42.

Stop 5:

Centre of the city + the _________ Skyscraper

VII. WRITING

A. Rewrite the following sentences without changing their meaning. Use the given word(s) if any.

43. James’ mother doesn’t allow him to play video games for more than an hour a day.

→ James is ________________________________________

44. Seeing a serious car crash is terrifying.

→ I am ________________________________________

45. The lights went out in the middle of her performance. (SHE)

→ ________________________________________

46. The bell rang. The students ran out of the class immediately. (AS SOON AS)

→ ________________________________________

B. Use the given words or phrases to make complete sentences.

47. I / be / consider / buy / new car / .

→ ________________________________________

48. One / most / destructive / tsunami / hit / 11 countries / Indian Ocean / 2004 / .

→ ________________________________________

C. Put the words in the correct order to make correct sentences.

49. the seas / Many / sea animals / are / polluted / are / because /dying / .

→ ________________________________________

50. safe / They / family / felt / because / their / relieved / was / .

→________________________________________

Đáp án đề thi học kì 1 môn tiếng Anh 8

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – B; 2 – B; 3 – D;

B. Choose the word that differs from the other three in the position of the main stress in each of the following questions.

4 – C;

C. Choose the word whose primary stress is placed on the second syllable.

5 – C;

II. USE OF ENGLISH

Choose the best option (A, B, C or D) to complete each of the following questions.

Tham khảo thêm:   Tờ trình xin kinh phí tổ chức Trung Thu 2023 Tờ trình đề nghị hỗ trợ tết Trung thu

6 – D;

7 – A;

8 – B;

9 – B;

10 – C;

11 – A;

12 – D;

13 – C;

14 – B;

15 – D;

16 – A;

17 – A;

III. WORD FORMATION

Write the correct form of the words in brackets.

18. Clean air makes me feel __relaxed__. (RELAX)

19. Zoos play an important role in providing __safety__ for endangered animals. (SAFE)

20. Tom was terrified when he heard the __explosion__. (EXPLODE)

IV. ERROR RECOGNITION

Find the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21 – C; 22 – B;

V. READING

A. Read the website article. Write T (True), F (False) or NG (Not Given) if the information is not in the text.

23 – T;

24 – F;

25 – F;

26 – NG;

27 – T;

B. Read part of a website article. Choose the best word or phrase, A, B, C or D, for each numbered space.

28 – D;

29 – C;

30 – B;

31 – C;

32 – A;

VI. LISTENING

A. Listen to a conversation between two friends. Choose the best answer, A, B, C or D, for each question.

33 – A;

34 – C;

35 – D;

36 – B;

37 – D;

B. You will hear a tour guide on a sightseeing bus. Complete the summary. Write ONE WORD AND / OR A NUMBER in each numbered space.

38 – Science

39 – Art

40 – West

41 – Green

42 – Tower

VII. WRITING

A. Rewrite the following sentences without changing their meaning. Use the given word(s) if any.

43. James’ mother doesn’t allow him to play video games for more than an hour a day.

→ James is not allowed to play video games for more than an hour a day by his mother.

→ James is not allowed to play video games for more than an hour a day.

44. Seeing a serious car crash is terrifying.

→ I am terrified when I see a serious car crash.

→ I am terrified of seeing a serious car crash.

45. The lights went out in the middle of her performance. (SHE)

→ She was performing when the lights went out.

→ When she was performing, the lights went out.

→ The lights went out when she was performing.

→ When the lights went out, she was performing.

46. The bell rang. The students ran out of the class immediately. (AS SOON AS)

→ The students ran out of the class as soon as the bell rang.

→ As soon as the bell rang, the students ran out of the class.

B. Use the given words or phrases to make complete sentences.

47. I / be / consider / buy / new car / .

→ I’m considering buying a new car.

→ I am considering buying a new car.

48. One / most / destructive / tsunami / hit / 11 countries / Indian Ocean / 2004 / .

→ One of the most destructive tsunamis hit 11 countries in the Indian Ocean in 2004.

C. Put the words in the correct order to make correct sentences.

49. the seas / Many / sea animals / are / polluted / are / because /dying / .

→ Many sea animals are dying because the seas are polluted.

50. safe / They / family / felt / because / their / relieved / was / .

→ They felt relieved because their family was safe.

Cảm ơn bạn đã theo dõi bài viết Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh 8 Right on năm 2023 – 2024 Đề thi cuối kì 1 Tiếng Anh 8 Right on (Có đáp án, file nghe) của Wikihoc.com nếu thấy bài viết này hữu ích đừng quên để lại bình luận và đánh giá giới thiệu website với mọi người nhé. Chân thành cảm ơn.

 

About The Author

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *