Bạn đang xem bài viết ✅ Bộ đề thi vào lớp 6 năm học 2019 – 2020 trường THCS Ngoại Ngữ, Hà Nội Đề thi tuyển sinh vào lớp 6 môn Toán, Tiếng Anh ✅ tại website Wikihoc.com có thể kéo xuống dưới để đọc từng phần hoặc nhấn nhanh vào phần mục lục để truy cập thông tin bạn cần nhanh chóng nhất nhé.

Bộ đề thi vào lớp 6 năm học 2019 – 2020 trường THCS Ngoại Ngữ, Hà Nội là tài liệu hữu ích được Wikihoc.com giới thiệu cho những em học sinh đang chuẩn bị bước vào kỳ thi tuyển sinh vào lớp 6.

Việc ôn luyện với các đề thi sẽ giúp các em làm quen với cấu trúc đề thi môn Toán để rút kinh nghiệm trong quá trình làm bài thi. Sau đây, mời các em cùng tham khảo và thử sức với đề thi.

Đề thi tuyển sinh vào lớp 6 môn Tiếng Anh

Part 1. Look and read. Choose the correct words and write them on the lines.

Đây là Dạng bài Tìm từ vựng tiếng Anh có định nghĩa tiếng Anh phù hợp. Loạt từ vựng tiếng Anh dưới đây thuộc chủ đề Family Members: Thành viên trong gia đình giúp các em học sinh kiểm tra vốn từ vựng của bản thân theo chủ đề nhất định hiệu quả.

Brother; Father; daughter; aunt; husband, grandmother;

Divorced; son, nephew; sister; cousin; wife

1. A male sibling

2. No longer married

3. A male parent

4. A male child

5. A female child

6. A son of your sister or brother, or a son of the sister or brother of your husband or wife

Part 2. Choose the best correct answer to complete the sentence.

Dạng bài Chọn đáp án đúng hoàn thành câu là môt trong những dạng bài tập tiếng Anh thường gặp trong các đề kiểm tra tiếng Anh cơ bản. Bài tập tiếng Anh này đòi hỏi học sinh phải có lượng kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh nhất định.

1. Are you interested………..playing badminton after class?

A. in

B. with

C. on

D. for

2. ” What………going to Hanoi tomorrow? “

A. to

B. in

C. about

D. for

3. Hoa works very……….so she always gets good marks.

A. badly

B. good

C. Hardly

D. hard

4. The building was built ………1962 and 1969.

A. between

B. from

C. since

D. for

5. This school……….in 1997

6. Of all my friends, Hoa is………….

A. the tallest

B. the most tallest

C. taller

D. more taller

7. Would you mind if I……………a photo ?

A. take

B. took

C. would take

D. am going to take

8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.

A. got

B. brought

C. fetch

D. took

9. Are you proud…………….your country and its tradition ?

A. about

B. on

C. of

D. for

10. Do you collect stamps or other things ? – Yes, I am a stamp………….

A. collecting

B. collector

C. collect

D. Collection

Part 3. Read the conversation and choose the best answer. Write letter A-H for each answer.

Dạng bài Điền câu thích hợp hoàn thành đoạn hội thoại tiếng Anh dưới đây giúp các em học sinh luyện phản xạ tiếng Anh trong giao tiếp hiệu quả.

A. It’s time for class. See you soon!

B. I go there everyday

C. I often do morning exercise

D. How often do you go there

E. I like reading books

F. Nice to meet you

G. The weather today is so nice!

H. I love reading books

Hoa: Hello Ann.

Ann: Hi, Hoa. (1)______________________________.

Hoa: Nice to meet you, too.

Ann: What do you often do in the morning?

Hoa: (2)________________________________.

Ann: Do you usually read books in the morning?

Hoa: Yes. (3)________________________________.

Ann: How often do you go to the library?

Hoa: (4)_____________________. How about you? (5)___________________?

Ann: I go there once a week.

Hoa: (6)_______________________.

Ann: OK. Bye.

Part 4. Read and choose a word from the box. Write the correct word next to numbers 1-6.

Dạng bài Điền từ thích hợp vào đoạn văn tiếng Anh giúp các em học sinh rèn luyện phương pháp điền từ vào đoạn văn hiệu quả cũng như cách xác định từ loại tiếng Anh chính xác tại mỗi chỗ trống.

Cold; for; seasons; a lot of; spring; much;

Summer; about; ends; lives; friends; begins;

It was the first lesson after the summer holidays at Bills school. The lesson was (1)______the seasons of the year. “There are four (2) ______ in a year.” said the teacher. “They are spring, summer, autumn and winter. In spring it is warm and everything (3) ______to grow. In (4) ______ it is hot and there are (5) ______flowers in the fields and gardens. In autumn there are many vegetables and fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter it is (6)_______ and it often rains. Sometimes there is snow on the ground”.

Part 5. Read the passage and answer the following questions by choosing A,B,C or D.

Dạng bài Đọc đoạn văn tiếng Anh và lựa chọn câu trả lờ đúng kiểm tra khả năng đọc – hiểu tiếng Anh của em học sinh. Đoạn văn tiếng Anh ngắn với đủ các dạng câu hỏi như: Câu hỏi ý chính đoạn văn, câu hỏi từ vựng, …

Tham khảo thêm:   Công nghệ 6 Bài 12: Đèn điện Giải Công nghệ lớp 6 Bài 12 trang 63 sách Cánh diều

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity. Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of waste.

Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness – power with giant windmills. Geothermal power, heat from the earth, is also being tested.

Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only four percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of the temperature differences in ocean water to produce energy.

1. Which is the best title of the passage?

A. Efficient Ways of Disposing of Waste
B. The Use of Water Productions for Energy
C. The Search for Alternative Sources of Energy
D. New Discoveries in Geothermal Power

2. In the second paragraph, the phrase “synthetic fuels” could best be replaced by which of the following?

A. Biological fuels
B. Low burning fuels
C. Fast burning fuels
D. Artificial made fuels

3. Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. Burning of garbage
B. Geothermal power
C. Synthetic fuels
D. Electricity

4. According to the author, the impracticability of using coal, oil shale and coal tars as sources of energy is due to ___________ .

A. their being time consuming
B. their being money consuming
C. the scarcity of sources
D. the lack of technology their being money consuming

5. The word “it” in the last paragraph refers to ____.

A. alternative source
B. the United States
C. hydroelectric power
D. Electricity

Part 6. Rewrite each sentence so that the meaning stays the same.

Dạng bài Viết lại câu tiếng Anh gồm chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh cơ bản như: Câu bị động, Câu trực tiếp – gián tiếp; Cấu trúc với chủ ngữ giả It; … kiểm tra khả năng vận dụng lý thuyết vào thực tế bài tập hiệu quả.

1.People believe that 13 is an unlucky number.

Tham khảo thêm:   Bài tập cuối tuần lớp 4 môn Toán Kết nối tri thức - Tuần 11 Phiếu bài tập cuối tuần lớp 4

→ 13 is ………………………………………………….

2. “How many cars are there in front of your house, Mai?”

→ I asked ………………………………………………………..

3.No one introduced me to newcomers in the festival.

→ I ……………………………………………………

4.The food was too bad for the children to eat.

→ The food was so ……………………………

5.It’s no use persuading her to join in that activity.

→ There is no ……………………………..

6. Skating in the winter is interesting.

→ It ……………………………………………………..

Part 7. Traditional Tet Holiday in Vietnam plays a very important role in cutural life. In about 80-100 words, write about Tet holiday in Vietnam.

Đáp án đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh

Part 1:

1. brother 4. son

2. divorced 5. daughter

3. father 6. nephew

Part 2:

1- A 6- A

2- C 7- B

3- D 8- D

4- A 9- C

5- C 10- B

Part 3:

1- F 4- B

2- C 5- D

3- E 6- A

Part 4:

1. about

2. seasons

3. begins

4. summer

5. a lot of

6. cold

Part 5:

1-C

2- D

3- D

4- B

5- C

Part 6:

1. 13 is believed to be an unlucky number..

2.I asked Mai how many cars there were in front of her/his house.

3. I wasn’t introduced to newcomers in the festival.

4. The food was so bad that the children couldn’t eat it.

5.There is no point in persuading her to join in that activity.

6. It is interesting to skate in the winter.

Part 7:

Lunar New Year or Tet is a biggest traditional festival in Viet Nam. It is held in late January and early February. It’s the time when family members reunite and celebrate the occasion together. Tet’s preparation lasts many weeks. One or Two days before Tet, people make chung cake and Tet cake. Every one is busy buying new clothes, cleaning and decorating their houses and cooking some traditional food such as: jam, picked onion, gio, spring roll, frozen meet,…, Home is often decorated with plants and flowers at this time with peach blossom or apricot blossom is traditional. People believe that what they do on the first day of the year will influence their luckiness during the whole year. On the first day of the year , people visit relatives, friends. neighbors,…. Children receive their lucky money inside red envelops. Some people go to pagoda to pray for a happy new year for their family, Tet is really a time of fun and festival throughout the country.

Cảm ơn bạn đã theo dõi bài viết Bộ đề thi vào lớp 6 năm học 2019 – 2020 trường THCS Ngoại Ngữ, Hà Nội Đề thi tuyển sinh vào lớp 6 môn Toán, Tiếng Anh của Wikihoc.com nếu thấy bài viết này hữu ích đừng quên để lại bình luận và đánh giá giới thiệu website với mọi người nhé. Chân thành cảm ơn.

 

About The Author

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *